Ingen politiker visste att kostnaden för jobbet är 350 000 kronor

Ingen av Fagerstas ledande politiker kunde svara på frågorna om vad det hittills kostat kommunen att dra igång förarbetet med att köpa lägenheterna i Kolarbyn, som L, SD och V satte stopp för.
FN kan berätta att prislappen är 350 000 kronor.

I debatten i fullmäktige krävde Sjukvårdspartiet besked om vad det hittills kostat Fagersta skattebetalare att dra igång det hemliga arbetet med att förbereda husköpen, medan endast ett litet fåtal politiker känt till vad som varit på gång.

– Ni måste väl ändå veta vilka kostnader som tjänstemännen har fått godkänt att ta upp. Det måste väl finnas siffror på det, sa Mats Olander.

Men trots att den innersta kretsen i Fagerstapolitiken med Marino Wallsten, Åsa-Märta Sjöström och Niclas Bergström, S deltog i mötet fanns det ingen som kunde svara. Vilket väckte stor förvåning hos både deltagare och lyssnare.

– Det är väl klart att någon måste veta vad det kostar. Man kan väl inte anlita konsulter utan att ha en aning om vad det kostar. Så illa ställt kan det väl ändå inte vara heller. Nånstans måste det finnas en prislapp. Det går inte bara att svälja att ni säger ”vi vet inte”. Det är ju helt oansvarigt att göra på det viset, sa SD-ordföranden Bertil Fredriksson.

Fagersta Nyheter skickade frågan till kommunen där fastighetsstrateg Oscar Bogren svarar att enligt avtal med konsultfirman Tango så får de en fast ersättning för respektive bostadsportfölj om 150 000 och 200 000 kronor.

%d bloggare gillar detta: