Rena turen att ingen kom till skada vid biljakten i Fagersta

Biljakten genom Fagersta på lördagsnatten skrämde upp många som väcktes av sirener och däckskrik. Polisen påpekar att de var tvungna att få stopp på färden men höll ändå visst avstånd.

Det började med att en svart Volkswagen Amarok vinkades in för en vanlig förarkontroll efter midnatt till söndagen. Men istället för att stanna trampade föraren gasen i botten och en polisman fick kasta sig åt sidan i sista stund för att inte bli påkörd.

Polisen tog upp förföljandet och en stund senare kontaktades Fagersta Nyheter om att det var fullt pådrag med två polisbilar som följde efter bilen.
Den körde i full fart över vägbulorna så att det small i underredet.

”Hörde däckskriken från Floravägen och kollade ut, då kom han som skjuten ur en kanon med poliserna efter sig. Såg blåljus någon minut senare på riksvägen. Man undrar vad han hade för något på sitt samvete för att fly så desperat”, skriver en Ringvägsbo.

Det var ganska mycket folk ute denna varma lördagsnatt trots att inga krogar håller öppet sent. Många ungdomar såg jakten på riksväg 68 där polisen försökte preja bilen i en rondell. Det lyckades dock inte och färden gick vidare mot Kolarbyn där sirener och däcktjut ekade mellan husen. 
”Jag hörde däckskrik och några dj- smällar, polissirener, hoppas att dom fick tag i idiotierna, dom kan ju köra ihjäl någon”, skrev en annan. 
”Det var en vansinnesjakt här på Forsbackavägen”, påpekar en tredje. 

Biljakten fortsatte in på Bragevägen där den tog slut då Amaroken kolliderade med en annan bil och fortsatte in i ett stort träd där den blev stående. De efterföljande poliserna rusade fram och grep föraren som belades med handbojor. Även passageraren greps.

Enligt vakthavande befäl hade polisen inte något annat val än att få stopp på färden med en hänsynslös förare vid ratten och som också visade sig vara drogpåverkad. Bilen var dessutom stulen. 

De inblandade i krocken undersöktes på plats av ambulanspersonal men hade turligt nog undkommit utan större skador.

%d bloggare gillar detta: