Förberedelserna i full gång för Willys stora butik i Fagersta

Nu jobbas det för fullt med att ge plats för Willys etablering på Norrby i Fagersta. Den före detta Företagshälsan och grillen rivs och skogen ned mot Padelcenter avverkas.

Hemlighetsmakeriet om vilket företag som ville bygga nytt var så stort att inte ens merparten av politikerna fick veta vem det gällde. FN kunde dock i februari avslöja att det är Willys som kommer till Fagersta.

Den nya butiken planeras öppna under nästa år och blir en fullstor butik på 3 100 kvadratmeter med gott om parkeringsplatser nära. Entrén blir mitt emot sjukhuset.
Satsningen kommer att ge cirka 40 nya arbetstillfällen i staden och ha högt ställda krav på miljöval, sortiment och energieffektivitet.

– Området är en av få vita fläckar på kartan för oss, så det är väldigt glädjande att vi ska öppna en ny butik i Fagersta som kommer att täcka in ett nytt upptagningsområde.
Här finns stor potential för Willys koncept, då det saknas en butik med fullsortiment med bra mat till låga priser. Det kommer gynna kunderna att det kommer in en ny aktör som sätter fart på konkurrensen, sade Tor Gullberg, etableringschef på Willys då det stod klart med etableringen.

– Fokus i butiken kommer att ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Butiken kommer även att erbjuda e-handel med hämtastation, påpekade Tor Gullberg.

Fagersta kommuns handelspolicy, som antogs av kommunen 2012, förklarar att handelns utveckling är en viktig del för kommunens tillväxt.
Policyns övergripande mål för detaljhandeln är att alla invånare ska ha en god tillgänglighet till vardagshandeln med ett minimum av belastning på miljön.
Sedan dess har Fagersta fått flera stora nyetableringar – Jysk, Dollarstore, Jem & Fix, samt Sibylla.

%d bloggare gillar detta: