Två gripna efter vansinnesfärd genom Fagersta

När polisen skulle kontrollera föraren av en bil försökte han köra över en polisman som kastade sig åt sidan. Jakten slutade med att bilen krockade och körde av vägen.

Larmet till SOS gällde att två bilar kolliderat vid halv ett-tiden natten till söndagen i korsningen Blomstervägen – Bragevägen i centrala Fagersta.

En lång rad vittnen såg två polisbilar som jagade en bil i hög hastighet på riksvägen och genom staden, även i Kolarbyn pågick jakten i hög fart.

– Det var däckskrik och small i bilarna när dom åkte över vägbulan. Såg någon minut senare två blåljus på riksvägen som åkte mot centrum, säger vittnet till FN.

Vid kvart i två i natt fick Fagersta Nyheter kontakt med polisens ledningscentral som berättade att jakten påbörjades efter att bilföraren försökt köra över en polisman.

Efter att bilen krockat och kört av vägen slutade färden i ett stort träd på Bragevägen. Föraren greps och är misstänkt för stöld, drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel. Även passageraren greps.

%d