Gröndahls mördare får straffet sänkt till 21 år

Våren 2009 hittades oljedirektören Thomas Gröndahl skjuten till döds utanför sin mors hem i Brandbo utanför Fagersta. Mordet var beställt av hans hustru. Han kan bli fri redan om två år.

Arkadi Mkrtchyan dömdes till livstids fängelse för att ha väntat på Gröndahl i hans villa och skjutit honom i ansiktet. Thomas Gröndahl flydde svårt skadad mot sin mors hus där mördaren hann ikapp honom och avlossade det dödande skottet i nacken.

Motivet var pengar. Gröndahls hustru ville komma åt hans förmögenhet antingen att ärva själv eller att deras gemensamma son skulle få göra det. Efter ett omfattande polisarbete med kontroller av övervakningskameror på Östersjöbåtar och telefontrafik kunde mördaren och hans kumpaner ringas in.

Nu har tingsrätten beslutat att omvandla Mkrtchyans livstidsdom till 21 års fängelse – elva år efter mordet.

Läs mer här: https://www.expressen.se/nyheter/efter-elva-ar-mordarens-livstidsstraff-tas-bort/

%d bloggare gillar detta: