Succé för Fagersta Nyheters hemsida – stort tack till alla trogna läsare!

Efter bara någon dag hade vår nya hemsida fått tio tusen besök. Och den ökade betalningsviljan gör att vi kan satsa på att utveckla sajten på olika sätt och ge arbetstillfällen till Fagersta.

Från att ha startat som en hobbysida på Facebook har FN nu en egen hemsida med utgivningsbevis och ansvarig utgivare, utfärdat av myndigheten för press, radio och tv. 
Det innebär att FN spelar i samma division som övrig etablerad press i landet. Med samma rättigheter att publicera, men också samma skyldigheter att ta ansvar. 

Facebooksidan kommer att användas för att hänvisa till den prenumererade hemsidan, samt för att kommentera artiklar. På Facebook ansvarar var och en juridiskt för sina inlägg. På hemsidan, där alla kan skriva insändare, gäller tryckfrihetsförordningen.

Fagersta Nyheters framgång beskrevs nyligen i ett stort reportage i Expressen som det mest intressanta av alla privata initiativ att granska svenska kommuner. FN har också uppmärksammats i riksradion och branschmedia för att utmana den etablerade pressen, som numera har bidrag från staten till sin journalistik.

Men alla företag måste ha kunder för att överleva och utvecklas. FN:s mål är att med ökade intäkter från läsarna kunna växa och anställa reportar för att bredda utbudet med bland annat fler och större reportage.

Ett stort tack till alla er som troget stöttat Fagersta Nyheter ända sedan starten och gjort det möjligt för en nyhetskanal utan statliga bidrag eller kommersiella annonser överleva kampen mot etablissemanget, där Fagersta kommunlednings olika försök att motarbeta oss sporrat och faktiskt bidragit till framgången – när människor får göra sina egna val i en demokrati.

Det kostar endast 20 kronor att prenumerera och skattepengarna stannar lokalt i Fagersta istället för att överskottet av dyra prenumerationer skickas till Bonnier i Stockholm.

Ola Wahlsten, ansvarig utgivare

%d bloggare gillar detta: