Före detta rymling från Sundbo jagas för mord

En 20-årig för detta Sundbointagen jagas nu av ett stort polisuppbåd i Stockholm efter attacken utanför Västermalmsgallerian i Stockholm i fredags då en 27-årig man knivhöggs så illa att han miste livet.
Hans 29-årige vän fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Polisens misstankar riktades ganska snart mot en syskontrio. En 26-årig bror och en 24-årig syster till 20-åringen har nu gripits. Kvinnan greps på Arlanda när hon skulle fly landet.

20-åringen rymde år 2019 från Sundbos slutna avdelning Aspens rastgård genom att hota personal. Han hämtades upp av kompisar utanför.
En tid senare deltog han i ett uppmärksammat kidnappningsdrama. Tillsammans med två jämnåriga kumpaner kidnappade han en 15-årig pojke i södra Stockholm.

Enligt Expressen hade hans medkumpaner också rymt från Sundbo genom att hålla fast en kvinnlig vårdare, ta hennes larmtelefon och namnbricka och tvinga av henne utpasseringskoden.

Pojken överröstes med sparkar och slag och en machete riktades mot honom och en kniv sattes mot hans hals.
De hotade med att spänna fast pojken vid bilen i ett rep och köra i väg om han inte snabbt skakade fram 50 000 kronor. 15-åringens föräldrar fick fram drygt halva summan. Då släpptes 15-åringen som var svårt misshandlad.
20-åringen dömdes till två år och två månader för människorov.

%d bloggare gillar detta: