Två års sluten vård för flickan som knivhögg en jämnårig

Den 16-åring som knivhögg en annan flicka svårt på ett hem för vård och boende i Norberg dömdes på tisdagen för mordförsök till två års sluten ungdomsvård. Det motsvarar 12 års fängelse, enligt tingsrätten.

Det var i februari som 16-åringen gav sig på en flicka utanför boendet och högg henne ett 20-tal gånger med kniv mot överkroppen och halsen. Hon sprang sedan och gömde sig men letades upp av en polishund.

Av polisutredningen framgår att dådet var planerat eftersom som hon skrivit ner att hon fantiserat om att döda någon. Att hon valde just den flickan ska ha berott på att offret tidigare berättat för personal att den attackerande flickan haft narkotika.

Den dömda flickan får nu avtjäna sitt straff på en sluten anstalt även kallat ungdomshem. Hon ska betala 133 000 kronor i skadestånd.

%d bloggare gillar detta: