Fagerstas populära slogan byts ut i det tysta

Fagerstas prisbelönta slogan Här får du livstid kasseras. Istället ska kommunen marknadsföras med uppmaningarna i logotypen Fagersta och ett tecknat hjärta, ”Älska Fagersta”, ”Se ut i Fagersta” och ”Häng på Fagersta.”

När P3 för några år sedan diskuterade Sveriges kommuners slogans hamnade Fagersta i toppskiktet, vilket den gjort i alla tävlingar genom åren. Dess dubbla budskap som idékläckaren Stig Henriksson fick fram gör att folk lägger den på minnet.

Men nu är det slut med livstiden i och med att skyltarna vid infarterna plockas ned. Kommunen lanserar istället ett kärleksbudskap med en rad alternativ som till exempel att ”Se ut i Fagersta.”

”En tydlig grafisk profil är en viktig del i allt kommunikativt arbete. Det blir allt viktigare att skilja ut sig från mängden och att kunna kommunicera sina kärnvärden tydligt och visuellt.
Fagerstas platsvarumärke ska användas för att på ett enhetligt sätt marknadsföra och kommunicera platsen Fagersta som en plats att bo, verka, leva och besöka. Det nya varumärket ska förmedla vad Fagersta har att erbjuda”, upplyser kommunen om på hemsidan och konstaterar att logotypen är en mycket viktig identitetsbärare och ofta är det första intrycket omvärlden får.

”För Fagersta ville vi ta fram en logotyp som utstrålar värme. Som visar på närheten till naturen, närheten i samhället och närheten mellan människor. En logotyp som känns modern men inte trendig”, påpekar kommunen.


Logotypen finns i tre varianter, med ordbilden i grönt, vitt och svart så att det går att välja den variant som passar bäst med bakgrunden. Hjärtat är alltid ljusgrönt.

%d bloggare gillar detta: