Brinell satsar för att få fler 16-åringar att studera i Fagersta

NVU marknadsför sig med bland annat filmpresentationer i den stenhårda konkurrensen om vilken gymnasieskola 16-åringarna ska välja att gå i höst. Det är många andra skolor som drar i ungdomarna från Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

Brinells styrkor anses framför allt vara duktiga och engagerade lärare, samt det nya industritekniska programmet i samarbete med bland annat Epiroc och Seco Tools. Men också att det finns en bra bredd i utbudet.

Den första juli försvinner begreppet NVU efter 24 år och återgår till att drivas i Fagersta kommuns regi och heta Brinellskolan. För kommunen är det viktigt att så många som möjligt väljer att studera på hemmaplan eftersom man annars får betala elevens studier på annan ort samtidigt som en stor del av kostnaderna finns kvar lokalt.

Brinellskolan erbjuder tio olika program, vilket är tillräckligt för att möta flertalet ungdomars intressen oavsett om man vill välja att läsa en teoretisk högskoleförberedande linje eller utbilda sig till ett yrke som exempelvis byggnadsarbetare, elektriker eller bilmekaniker.

De tio programmen är följande:

• Barn- och fritidsprogrammet
• Bygg- och anläggningsprogrammet
• Ekonomiprogrammet
• El- och energiprogrammet
• Fordons- och transportprogrammet
• Industritekniska programmet
• Naturvetenskapsprogrammet
• Samhällsvetenskapsprogrammet
• Teknikprogrammet
• Vård- och omsorgsprogrammet

Här kan du se filmklipp som i korthet berättar om vad utbildningarna går ut på:
http://www.nvu.se/ovrigasidor/nyheter/nyheter/brinellskolansnationellaprogram.5.5a6d338c17912b975aefe0d.html

%d bloggare gillar detta: