Carina Sandor, L, lämnar sitt uppdrag i besvikelse

Carina Sandor, Liberalerna, tidigare kommunalråd och sedan senaste valet andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg, lämnar presidiet.

– Jag är både ledsen och besviken över läget kommunen hamnat i, säger hon i ett brev till kommunen.

Carina Sandor påpekar att kommunen befinner sig i ett ytterst allvarligt läge.

– Förutom den rådande pandemin, som är svår nog, har kommunen drabbats av en epidemi, bestående av smutskastning, spridning av hat på sociala medier och ett ständigt sökande efter syndabockar.

Hon skriver att syndabocksletandet har pågått i flera månader och att kommunchefen har fått klä skott för det som Sandor tror är grundorsaken till allt som skett – att socialdemokraterna styr i minoritet sedan valet 2018 och att om de inte får igenom sina förslag måste kommunalrådet ändå se till att kommunstyrelsens beslut verkställs.

– En orsak till att kommunen hamnat i rådande läge beror på en lång tids frustration från både styrande politiker och förvaltning. Givetvis vill man som kommunalråd verkställa partiets valprogram, men det är inte förvaltningens uppgift, påpekar Carina Sandor.

Tyvärr drabbar ju både frustrationen och inaktiviteten i slutändan även Skinnskattebergs invånare. Som en del av kommunstyrelsens ledning kan jag inte längre stå bakom detta.

%d bloggare gillar detta: