Shiro Biranvand har tagit steget in i den digitala behandlingen under covidpandemin

Shiro Biranvand driver akupunkturkliniken i Fagersta sedan flera år och har hjälpt en stor mängd människor med att bli fria från olika krämpor. Nu sköts en hel del av behandlingen över internet.

Liksom den klassiska sjukvården mer och mer flyttas över till att ske digitalt där det är möjligt så har också Shiro Biranvand valt detta arbetssätt för att kunna hjälpa människor även om man inte kan träffas fysiskt.

– Jag blev uppmärksammad på ett dödligt virus i Kina december 2019. I januari 2020 kallades det Covid-19 och Folkhälsomyndigheten bedömde spridningsrisken i Sverige som låg. Tragiskt nog blev det en pandemi och många människor i Sverige och över hela världen har förlorat nära och kära, säger han till Fagersta Nyheter.

Pandemin har inte bara tagit mångas liv men också drabbat ekonomin och förändrat företagens lönsamhet och i många fall även möjligheten att överleva.
Shiro Biranvand som kom till Sverige som flykting för nästan 40 år sedan och utbildade sig på universitet till socionom. Han har även utbildning i traditionell kinesisk medicin (TKM), västerländsk basmedicin såsom anatomi, fysiologi och patologi, hypnos & NLP (Neuro Linguistic Programming), samt är instruktör för Hälso-Qigong, Yoga, karate och självförsvar, med mera.

– För min del insåg jag då att pandemin skulle bli långvarig. Förutom traditionell akupunkturbehandling vid besök här började jag tänka på andra arbetssätt och behandlingar via Zoom, Skype och liknande. Jag köpte nödvändig utrustning och gjorde i ordning lokalen för att kunna genomföra behandlingar online.

Han planerade för behandling av stress, oro/ångest, ätstörning, trauma, beroende, fobier och även coachning.Det skulle också kunna gälla utbildning i metoder för självbehandling som till exempel koppning, guasha, tapping, havening, samt hälsoqigong, yoga och karate.
I april 2020 var jag klar med allt och redo att ha ett öppet hus för att visa hur man kan jobba online. Men tyvärr spred sig viruset över hela världen och i Sverige, med restriktioner som följd. Detta innebar att jag inte kunde genomföra planerna på öppet hus.

-Nu efter ett år gläds jag åt att vara en av de första som ställde om verksamheten, även om det är höga kostnader som hyra, el, försäkringar (ansvarsförsäkring, kundolycksfallsförsäkring, behandlingsskadeförsäkring), tillsynsavgift, webbavgift, internet- och mobilavgift, hygienartiklar, med mera som belastar ekonomin tungt. Men att kunna hjälpa sina medmänniskor från besvär gör att det känns lättare, säger Shiro, som även leder karateträning tre gånger i veckan ideellt via webben.

Mer info finns på:
http://www.akupunkturklinikenfagersta.se

%d bloggare gillar detta: